Sivut

torstai 16. elokuuta 2012

...I'm gonna have to let you go...

Muutto on arvatenkin monelle iso kipinä luopua turhasta roinasta. Niin minullekin, ja sitä luopumista tein toki jo ennen muuttoa, mutta roina on silti valloittanut uuden kotimme jokaisen hyllyn, kaapin, tason, ja seinänvierustojen lattiatilan. Sitten törmäsin minimalismiin, ja perehdyttyäni vähän aiheeseen, havaitsin, että en ole tehnyt luopumista ollenkaan 'oikein'. Olen vain ollut luopuvinani, en oikeasti luopunut. Tilalle olen hankkinut lisää. En edes muista mitä kaikkea. Kuitenkin kaikkea sellaista, jota "olisi kiva omistaa".

Motivaatiokämpässä asuessamme tulin allergiseksi kaikelle pikkuroinalle, enkä enää pariin vuoteen ole pystynyt käymään sisustustarvikeliikkeissä, joista sitä ennen hamstrasin pyyhekoukkua, tiskiainekoria, leipäkoria, peiliä, liitutaulua yms. Siinä oli hyvä alku.

Nyt olen keskellä laatikko- ja muovikassimylläkkää - kaikissa niissä on lajiteltua tavaraa joiden annan nyt lähteä pois meiltä. Enkä aio hankkia tilalle lisää. Jätän niiden paikoille tilaa hengittää ja ajatella, tilaa olla haluamatta, tilaa nauttia hetkestä.

Innostuin minimalistisuudesta todella. Aion lisätä blogiluettelooni minimalistiblogeja. Tästä voi vaikka aloittaa, jos aihe kiinnostaa. Minimalismi ei tarkoita pelkästään modernia, avaraa, valkoista sisustusta, vaan myös luopumista siitä kaikesta turhasta, josta on tottunut hakemaan mielihyvää, mutta jolla on samalla turruttanut itsensä. Ja se tarkoittaa myös luopumista jatkuvasta haluamisesta. Haluaminen on itse asiassa aika raskasta.2 kommenttia:

  1. Tiedätkö, puhut totuuden sanoja. Olen niin täysin samaa mieltä. Oikeastaan on suuri helpotus lakata haluamasta ja hypätä pois loppumattomasta tavaran haalimisen oravanpyörästä. Tsemppiä.

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa hyvältä, itsellä kävi samoin, että luovuin paljosta ennen muuttoa, mutta silti hukun täällä uudessa pienessä kodissani tavaraan. Yksi hyvä minimalismi-blogi on "Minimalismin ilo".

    VastaaPoista