Sivut

keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

...telaamista sekä tapetti-inspis!

Laitetaan se tapetti tähän nyt ekana, koska se on mielessäkin vähän niinku ekana. Sain nimittäin tuosta edellisen merkinnän tapetista sellaisen inspiraation, että kaikki talon tapetit voisivat olla mustavalkoisia tai jotain sinnepäin, ja mustavalkoisia tapetteja netissä selatessani löysinkin ihanan 'mediterranea'-tapetin, Cole&Sonin mallistosta. Cole ja poikansa lie olleet neroja tapetinkeksijöitä? Näin tuon tapeetin tänään livenäkin yhden liikkeen esittelytiskissä, ja tällaisen kuvan siitä löysin nyt tätä postausta varten


ja kappas vaan, noillakin on samanlainen kauhee ja ihana betonilattia kuin meillä :D Ihan melkein sen takia vois jo tilata tuon tapetin... Ruokailutilan seinämä on mulla tässä kohtaa mietinnässä.


Olohuoneeseen puolestaan haaveilen Lumikiteestä:






Sitten siitä telaamisesta. Kyllästyin kellarissa olevaan Laastiin (tikkurila x487), se näyttää silmissäni aina vaan, joka valaistuksessa, säännönmukaisesti beigeltä. Joka kerta, kun kuljin takkahuoneen ohitse, harmitti (vähän vaan, koska ihan kaunis se beigeksi on). Sitten nappasinVilla Minimalistan Anulta vinkin Graniitti-sävystä, ja ostin sitä 9 litraa. Maalasin sillä laastin päälle, ja ai että! Tykkään! Ihana, pehmeä, selkeä harmaa. Ei sinertävä, mutta selkeästi harmaa. 


Telatessa käytin toista kertaa aivan lyhytnukkaista telaa, joka tekee -yllättäen- sileää jälkeä. No, pohjalle oli maalattu tavallisella telalla, joten ihan sileää tuosta ei tietenkään tule millään pelillä, mutta tykkään kovasti tuosta lyhytnukkaisesta telasta, jälki on siisti, ja ihan mutu-tuntuman perusteella sanoisin myös että maalia kuluu vähemmän kuin tavistelalla maalatessa. Lisäksi käytössäni oli rajaaja


joka osoittautui eri näppäräksi apuvälineeksi kulmien tekemisessä. Raksahommista kolmanneksi eniten vihaan maalausta edeltävää teippausta ja suojaamista, ja tuon kanssa säästyy ainakin siltä teippaamiselta, joten on ihan mun juttuni. Saa tuollakin tietysti sotkettua viereisen seinän kun oikein töhii, mutta jos on tarkkana, niin jälki on hyvä.

2 kommenttia:

  1. Meillekin suunniteltiin keittiöön laastia, mutta minustakin se oli aivan beige. Siihen tilalle löysin samaa tummuusastetta olevan harmaan vaihtoehdon. Graniitti on myös ihana. Meillä sitä on olohuoneessa.

    Minusta maalaamisessa ankeinta on se välineiden pesu. Joka paikka on roiskeita täynnä, eikä maali meinaa millään lähteä välineistä.

    VastaaPoista
  2. Mervi, välineiden pesu on todellakin työläs homma! Olen pessyt telat ja pensselit toistaiseksi ulkona, joten roiskeista ei tarvitse huolehtia, mutta siinä kestää, ja kestää, ja kestää. Jos vaan viikon sisällä maalaan samalla värillä, niin en viitsi nykyisin enää pestä välineitä - pussitettuna kestävät hyvin ihmeen pitkäänkin seuraavaan maalauskertaan.

    VastaaPoista