Sivut

sunnuntai 20. toukokuuta 2012

...se tunne

Se tunne, kun pitkällisten pohjustustöiden jälkeen saa  maalata seinään lopullisen, sävytetyn maalin! Ostin Starkista 18 litran pöntön tätä:


jota olin pitkään ihaillut värilastussa. Ystävillä on tuolla värillä maalattu seinät (koillisen-pohjoisen puoleisessa keittiössä), ja ne näyttävät ihanalta, pehmeältä harmaalta.

Maalasin kellarin oleskeluhuoneen, ja ikkunattoman vierasmakkarin seinät sillä, ja lopputulos näyttää kyllä aika beigeltä. Hmm... Ei väri ruma ole, mutta ei missään nimessä kyllä selkeä harmaakaan. Voiko etelävalo tehdä noin suuren muutoksen sävyyn, täytyy tänään varmaan kokeilla meidän pohjoiskeittiöön sävyä, näyttääkö se sielläkään siltä miltä pitää. Iso pinta myös yllätti tummuudellaan, ja totesin ettei tuota kuitenkaan voi sisäseinien yleissävyksi (valkoisen sijaan) laittaa. Täytyy siis keksiä joku vähän vaaleampi ja harmaampi. Olisko suosituksia?

Maalaaminen on vaan aika ihanaa puuhaa! Maali oli ihanan paksua ja voimakaspigmenttistä, ja nyt vasta tajuan mitä eroa on pohjamaalilla ja pintamaaleilla... pohjamaali on melkoista litkua tuohon oikeaan tavaraan verrattuna. Näyttäisi jopa siltä, että ehkä yksi kerros maalia riittää!

2 kommenttia:

  1. Meillä on sama värisävy keittiön kolmella seinällä ja itse pidän siitä kovasti, väri muuttuu vaaleasta tummempaan päivän kulun ja auringon myötä. Koko kotia en olisi kuitenkaan valmis maalaamaan samalla sävyllä, se toimii mielestäni paremmin pienempänä pintana.

    VastaaPoista
  2. Kiitos käyttäjäkokemuksen jakamisesta :) Tuo on tosiaan aika tumma yleisväriksi. Mulla on tullut näköaistiin joku värivirhe, koska en näe tuossa sävyssä enää lainkaan harmaata, vain ruskeaa... omituista.

    VastaaPoista