Sivut

torstai 24. toukokuuta 2012

...työtävieroksuva tasoittaja?

Yläkerrasta on tasoitettuna ja pohjamaalattuna kaksi makuuhuonetta (seinät), keskikerroksesta suurin osa olkkarin seinistä, ja keittiöstä yksi pitkä seinä. Sekä porrasaukon ykköskerroksen osan levyt on tasoitettu, ei vielä maalattu. Kellarista on tasoitettuna ja pohjamaalattuna kolmen huoneen katot, ja hirvee määrä kotelointeja.

Ja nyt on päästy siihen pisteeseen, että ruvetaan puhumaan "jos sittenkin laitettais kattoon paneelit"-juttuja. Sillä on se katon saumojen tasoittaminen vaan... no, se on vaan... aika kamalan kurjaa hommaa. Enkä tiedä onko katon maalaaminenkaan erityisen miellyttävää. Rouvan niskat ja pitkäjännitteisyys ovat olleet melkoisella koetuksella ylöspäin suuntautuvissa hommissa, katon tasoitus ja maalaus, ja erityisesti hiominen nousevat raksatöiden v*tuttavuuslistalla tiukkaan kärkipäähän. Ykkössijaa pitää edelleen kaikenlainen painavien tavaroiden siirtely, ja niistä erityismaininnan saa raudotusverkkojen kanniskelu.

Mutta kattopaneelit! Tämä älynväläys oikeastaan tuli siinä kohtaa kun ystävien remontoidussa talossa katsahdin kattoon, ja huomasin ettei heidän mdf-paneelinsa näytä yhtään pöljemmältä. Hienompi se joka tapauksessa oli, kuin se tasoittamani katto, jossa vasta ihan tietystä kulmasta näkyi että yhden sauman pääty oli varmaan 20 cm matkalta ihan selkeästi jäänyt huonolle hionnalle, ja muutakin epätasaisuutta oli siellä täällä. Oltiin samalla matkalla menossa Bauhausiin, ja siellähän niitä mdf-paneeleita oli rivitolkulla. Hinta on melkein yhtä tärkeä valintakriteeri kuin ulkonäkö, ellei jopa tärkeämpi (näille ei löydy budjetissa kohtaa, ja maksavat tietenkin 'vähän' enemmän kuin tasoite ja maalit), mutta onneksi löytyi pari ihan kivaa vaihtoehtoa, joista nyt pitäisi valita toinen. Joko

Maler hopeasaarni, leveys 160

tai

Maler saarni, leveys 195


Saarni on hieman kellertävämpi keinovalossa, päivänvalossa taas molemmat näyttävät aika samanvärisiltä, joskin hopeasaarnin kuviointi nousee hieman voimakkaampana esille. Kaupassa katsoin että ehdottomasti hopeasaarni, raksalla luonnonvalossa puolestaan että ehdottomasti saarni. Paperi F497-maalilippuseni näytti ihan hyvältä kummankin vieressä, sikäli kun siitä mitään voi päätellä.

Mutta oli kumpi hyvänsä, niin noista toinen, eikä se budjettia nyt ihan kaada. Tasoittajan huojennus on melkoinen, ja veikkaisin että tuo nopeuttaa valmistumista hieman, koska tasoitus-maalausurakan kanssa työvaiheiden edistyminen olisi erilainen kuin nyt - eli nyt voidaan tehdä seinät valmiiksi, sitten katto, ja vielä ennen keittiön saapumista lattiakin! Tai katon tekemisen voi jättää myös myöhemmäksi, toisin kuin olisi ollut sotkuisten tasoitus-maalaushommien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti