Sivut

perjantai 27. tammikuuta 2012

...biscotti

Korppu, tuo Italian lahja maailmalle. Tässä perjantain iloksi Maku-lehdestä löydetty suklaa-pistaasiversio, jota uskallan lämpimästi suositella. Resepti on helppo, eniten vaivaa lienee pistaasipähkinöiden kuorimisessa, ellei sitten löydä valmiiksi kuorittuja (ihan kuin olisin joskus nähnyt niitä kaupassa).

40 kpl
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl sokeria
30 g voita
2 kpl munaa
100 g tummaa suklaata
120 g pistaaseja

Mittaa kulhoon vehnäjauhot, leivinjauhe ja sokeri. Sekoita joukkoon pehmeä voi ja munat. Pilko suklaa pieniksi paloiksi, rouhi kuoritut pistaasipähkinät ja kääntele ne taikinaan.

Jauhota leivinalusta, jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä palat tangoiksi. Paista taikinatankoja 175 asteessa noin puoli tuntia, kunnes pinta saa kuparinruskean sävyn.

Nosta tangot uunista hetkeksi pois ja alenna uunin lämpötilaa 150 asteeseen. Leikkaa lämpimistä taikinatangoista sentin levyisiä viipaleita ja paista niitä vielä puolisen tuntia.






Hyvää! Pähkinät saavat uunissa ihanan maun, ja tumman suklaan kanssa makuyhdistelmä hipoo täydellisyyttä. Nämä eivät ole erityisen makeita. Kaveriksi italiankorpuille sopii tietenkin oikea italialainen kahvi, oma suosikkini on tuplaespresso kermalla. Mukavaa viikonloppua!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti