Sivut

torstai 26. tammikuuta 2012

...mitä niiden peitoksi

Niin paljon kuin rakastankin ikkunoita, niin jotain siihen ikkunan ja ihmisen väliin täytyy kehitellä. Ja nyt puhun ykköskerroksen ikkunoista, kakkoskerrosta en aio vielä miettiä, ja sitäpaitsi sinne tulee luultavasti ihan tavallisia verhoja.

Ruokailutilassa meillä on puolitoista metriä leveä ikkuna, joka alkaa noin 20 cm lattiasta. Se on i-s-o. Ja se on tiellepäin - asuinalueen tie kulkee noin viiden metrin päässä talosta. Suoraan tien toisella puolella on vastapäinen naapuri. Tuntuu, että perinteiset sivuverhot olisivat jotenkin tiellä siinä huoneessa, ja ehkä tyyli tulee muutenkin olemaan vähemmän 'sivuverhoinen'. Ikkuna on kiinteä, joten sinne sisälle ei saa mitään sälkkäreitä (muuten varmaan olisinkin ottanut sellaiset). Onko siis muita vaihtoehtoja, kuin puusälekaihtimet? Rullaverho maahan saakka olisi ehkä jotenkin koominen? Ja mulle tulee rullaverhoista muutenkin mieleen kasikytluku ja oma teinix-huone. Laskosverhossa sama koomisuusongelma.


Ja jos puusälekaihdin, niin minkä värinen? Valkoinen? Musta? Harmaatakin näyttää olevan joillakin toimittajilla. Ikkuna on pohjoisen puolella eikä aurinko paahda siihen, joten mustakin voisi soveltua. Mutta pimentääkö se, ja onko liian hallitseva? Joku puunsävy? Siinä on vieressä ruokailuryhmä lämpökäsitellystä koivusta, joten tuleeko liikaa puuta, jos sälkkärit on puunväriset?






Noita näyttää olevan eri levyisinä 25-55 mm - näin äkkiseltään leveämpi tuntuis kivammalta kuin kapeampi. 

Olkkarissa sama juttu. Korkeat ja isot ikkunat, ja eteläpuoli. Tarvitaan suojaa porottavalta auringolta, siellä ei ole niin kriittistä näkösuojan tarvetta, mutta tarkoituksena ei silti ole olla näyteikkunassa talvi-iltaisin. Siitäkään huolimatta, että aataminasussa nukkuva mieheni lupasi siinä ruokailutilan ikkunan edessä aamuisin venytellä ennenkuin pukeutuu. Suotakoon se hänelle, sälkkäreissä on se hyvä puoli että ne voi vetää vaikka kokonaan ylös jos tahtoo. Onkohan niitä ikkunan ulkopuolelle kiinnitettäviä muuten myös metallisina, täytyy selvittää.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti