Sivut

tiistai 24. tammikuuta 2012

...vähän seiniäkin

En vielä ainakaan tällä tiedolla ymmärrä, miten kosteisiin tiloihin voisi tehdä betonilattian. Voi olla että voi  - onhan niitä joissain lehdissä nähty - mutta en vaan tiedä miten. Pitäähän siellä olla kosteuseriste, pitäiskö sen jälkeen valaa betoni vielä uudestaan, vai?

Noh, suurempaa valaistumista odotellessa, ykköskerroksen kahteen vessaan, ja kuraeteistilaan tullee siis joku muu kuin betonilattia. Eli kosteuseristeen päälle laatat. Mutta minkä väriset? Mietin, että seinään tai seiniin voisi sitten laittaa vaikka tasotteen, ja käsitellä sen jollakin, esim Supi saunasuojalla. Karua, ihanaa, karun ihanaa. Eikä kuulosta kamalan hankalaltakaan. Löysin tasoitteen käytöstäTikkurilan sivuilta tietoakin, ettei tarvi arvailla.

Ja tollai sitä sit vissiin laitetaan seinään...



Sitä jäin kuitenkin miettimään, että mahtavatko nuo saunasuojat ja muut taata riittävän suojan roiskekosteutta vastaan, lähinnä lavuaarin kohdalla. Ehkäpä. Eihän siinä mitään vesisotaa kuitenkaan tavallisesti käydä. Mulla on myös tiilenpunaista, vähän eläväpintaista mosaiikkia, joka on jäänyt edellisen asuntomme remontista, ja jota jonnekin laattaa kaipaavaan kohtaan on vissiin pakko kannattais tuupata. Vessa lie soveltuvin, koska sitä on suhteellisen vähän. Tai kodinhoitohuoneen altaan tausta.

Isäntä kokkaa. Ja näkyy siellä ne laatatkin.

Tykkään kyllä kovasti tuosta mosaiikista, mutta nykymieltymys on 'värittömämpiin' väreihin.

En ole kamalasti vertaillut hintoja, mutta oletan että Ikea on aika kilpailukykyinen näissä allaskalusteissa. Godmorgon on (yläkerran kylppäriin) päätetty jo ajat sitten, silloin kun vuosi sitten kaverit remontoivat kotiaan ja heille tuli tuo. Se on kiva ja toimiva, erityisen kiva tuplaleveällä altaalla - ei siis tuollaisella kahden altaan mallilla kuten kuvassa.

Alakerran pikkuvessaan taas tullee Ikean Lillången, koska muuta sinne ei juuri mahdu:


Ja alakerran isompi vessa vaatii vielä pohdiskelua.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti