Sivut

sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Tapahtunut tähän saakka

Koko projekti alkoi kaksi vuotta sitten, kun tammikuussa 2010 kaupunki ilmoitti arpaijaisvoitostamme: 600 neliön vuokratontti isolta uudelta asuinalueelta. Tavoitteena meillä oli päästä rakentamaan jo seuraavana kesänä, joten pistimme heti töpinäksi. Ihan aluksi hankimme suunnittelijan, joka piirtämien luonnosten perusteella pyysimme tarjoukset modernista puutalosta eri toimittajilta. Lumien sulaessa kävimme ensimmäistä kertaa vastaavan mestarin kanssa tontilla, ja totesimme että tavallista perustusta on tuolle tontille turha yrittää rakentaa - rinne on sen verran jyrkkä, että kellarin rakentaminen olisi ainoa järkevä tapa toteuttaa perustus. Siinä tuli vietettyä pari unetonta yötä, kun mietimme miten toteutus ja kustannukset saadaan onnistumaan toivotussa aikataulussa, muu elämä kun oli jo järjestetty tuon aikataulun ympärille. Taloa pienennettiin yhden siiven verran, ja kellariin sijoitettiin pesutilat ja tekninen tila. Näin saatiin kaivattua avaruutta ykköskerrokseen, mikä oli toki positiivinen muutos. Kesäkuun alussa löimme kättä päälle talomme toimittajan kanssa, ja vielä heinäkuun aikana saimme kaiken tarvittavan kasaan jotta voimme jättää rakennuslupahakemuksen odottamaan sitä luvattua 12 viikon käsittelyaikaa.

Marraskuussa 2010 tulivat sekä pakkaset, että kaivinkone tontille. Kellaria muurattiin alkutalven pakkasilla, ja valukelejä odoteltiin ja betonin jäätymistä pelättiin. Lumitöitä riitti - emme ikinä unohda, että talvi 2010-11 oli runsasluminen ja kylmä. Niin vain saatiin kellari ja täytöt maaliskuuhun mennessä valmiiksi, ja talopaketin (pre-cut) pystytys alkoi!   

Olemme pyrkineet tekemään aika paljon itse, joten vauhti ei ole päätä huimannut. Joulun jälkeen taloon saatiin viimeinenkin lattiavalu, sekä maalämpöpumppu, joten saatoimme siirtyä sähkö- ja polttoöljylämmittimistä hieman edistyksellisempään lämmitysmuotoon.

Vielä mennee jokunen tovi, ennenkuin päästään lähellekään muuttamista. Tavoitteena on ensi kesä. Katsotaan toteutuuko.
















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti