Sivut

lauantai 11. helmikuuta 2012

...messuterveiset kodinkoneosastolta

Kävin (luetaan: vietin kolmisen tuntia) Asta-messuilla, päätarkoituksenani saada kodinkonetarjoukset. Ja sainkin. Olin muutamalta tutulta kuullut, että messutarjoukset ovat hyviä ja siinä toivossa tässä nyt eletään... Kuka noista oikeasti ottaa selvää, ellei hae tarjouksia juuri tietyistä tuotteista eri liikkeistä. Vertailtiin tarjouksia nettiä apuna käyttäen, ja saatiin jotain selkoa ainakin siitä mitä halutaan. Yksi tärkeimmistä kodinkoneista on liesi(taso). Expertti tarjosi 70-senttistä AEG:n induktiotasoa aika hyvään hintaan 830€.

Meillä on isoja pannuja ja kattiloita, ja aina menee herrrrmo kun ne eivät mahdu vierekkäin kokonaan levylle. Tavallisissa induktiotasoissa levyt näyttävät olevan usein aika lähellä toisiaan vaikka leveyttä tai keittoalueiden kokoa olisikin riittävästi. Olen nyt mielistynyt ajatukseen noista muunneltavista keittoalueista. Ja induktio on ihan selvä valinta, muuta ei edes mietitä. Messuilla olleista tuo oli oikeastaan ainoa kriteerit täyttävä.

Jääkaapin ei pitänyt olla mitenkään hankala valittava. Ei niissä niin kamalasti eroja ole (lukuunottamatta Festivoa...). Paitsi ulkonäössä. Ja voi... miksi olikaan Gigantin pitänyt raahata paikalle ihanat Whirlpoolin design-mallit:





Meille tulee valkoiset koneet, mutta tuo musta on havainnollisempi kuvana. Malli oli siis ihan suorakulmainen ja tasainen. Että voi kylmäkone olla kaunis! Vissiin joku lippulaivamalli, koska hinta on aika suolainen, ääks.

Myyjissä on kyllä eroja, se täytyy sanoa. Ei ne koneet itse itseään myy, eikä soittele perään, mutta Expertin myyjä soitti neljän jälkeen ja kysyi oliko tullut vielä lisäkysymyksiä tai olinko päätynyt jo ratkaisuun. Heidän tarjouksessaan oli Samsungin kylmälaitteet, mutta lupasi sitten nuo Whirlpoolit samaan hintaan kuin Gigantti. Päärakennuttajan kanssa kun sitten nettiä tutkittiin, niin havaittiin että ko merkillä on teknisesti ihan vastaavat laitteet, mutta rumemmat ja aika paljon (yht noin 600€) halvemmalla. Arvatenkaan päärakennuttaja ei jakanut mieltymystäni tuohon design-puoleen, ja rupesi elävöittämään hintaeroa puhumalla valaisinhankinnoista ynnä muusta... Lisäksi löysi pakastimissa jonkun sähkökatkoturva-aikaeron, joka puhui design-mallia vastaan :(  Mä nyt kyllä puhelimessa jo tein kaupat paketista, mutta menen huomenna vasta kirjoittamaan paperit joten on tässä yö aikaa miettiä vielä.

1 kommentti: