Sivut

sunnuntai 12. helmikuuta 2012

...ostaminen on hanurista

Mutta nyt se on tehty. Koneiden osalta, siis. Toinen kierros messuilla heitetty. Ja vaikka sen ei pitänyt enää olla kierros, niin sellainenhan siitä tuli gigantin osastolla jääkaappeja pällistellessäni myyjän tullessa kyselemään. En ollut aikonut tehdä toista tarjouskierrosta, mutta kun myyjälle kävi selväksi että liesitaso ja apk olivat gigantin tarjouksessa kelvottomat, niin äkkiäkös sinne uudet koneet löytyi, ja niille hinnat. Tarjouksesta tuli taas hyvin kilpailukykyinen, ja jouduin menemään tunnustamaan expertin myyjälle, että en olekaan enää niin varma päätöksestäni. Sitäkin tarjousta luonnollisesti hieman vielä viilattiin (joskaan ei hinnassa). Ja kahvitauon jälkeen olin valmis päättämään expertin, ja samalla aeg:n+samsungin hyväksi. Ja koska edellisessä postauksessa pähkäilin erityisesti kylmälaitteita, niin kerrottakoon että mustana hevosena kilpaan mukaan tullut aeg veti kylmälaitteissa sitten pisimmän korren, luultavasti siitä syystä että paikalla ollut aeg:n edustaja osasi vetää täysin oikeista naruista kertomalla että jääkaappi säätelee kosteustasapainoa niin että vihannekset pysyvät tuoreina. Eli vähän niinkuin festivossa! Ihan kamalan ihastunut en niihin ulkonäön puolesta ole pitkän rosterikahvan vuoksi, mutta eivät ne toisaalta rumempia ole kuin vaihtoehtona olleet samsungitkaan.


 Noin kuvassa tuo rosterikahva ei tunnu  niin hallitsevalta kuin livenä. Miksi kylmälaitteet näyttävät keskimäärin aika rumilta? Paitsi mustat, jotka ovat tosi päheitä. Integroitavia emme harkinneet hintapoliittisista syistä. Tosin astianpesukone tuli kuitenkin ostettua integroitavana. Merkki on samsung. Oli kankenlaista ominaisuutta, ja toivottavasti se tärkein on sitä mitä luvattiin, eli hiljainen. Nyt täytyy vaan selvittää se kalusteoven hinta.

Whirlpool ei vakuuttanut laadullaan, enkä tiedä miksi. Gigantin tarjous koostui pääasiassa siitä, joten siinä yksi suurimmista syistä päätökseen. Gigantilla on hurja hintapolitiikka, kun lupaavat myydä mitä tahansa halvemmalla kuin muut. Eli jos olisin viitsinyt ja kehdannut, niin olisin tehnyt sen ainoan viisaan jutun ja käynyt pyytämässä tismalleen saman paketin gigantista halvemmalla. Mutta puljaaminen alkoi väsyttää, enkä olisi kyllä enää kehdannutkaan. Tarjouskilpailu on sitäpaitsi ihan hanurista. Koskaan et voi ihan oikeasti tietää, olisitko saanut vielä tingittyä, jos olisit sattunut osaamaan tinkiä paremmin. Ja aina pelottaa että seuraava asiakas saa kuitenkin paremman tarjouksen.

Pesutorni on samsungia, ja kai aika perusmalleja, 7 kilon koneita. Kuivausrumpu on b-luokkaa energiankulutukseltaan, toisaalta olisi houkuttanut ottaa a-luokan kone, mutta hintaerot näissä ovat isoja, enkä tiedä vielä miten paljon me kuivausrumpua ylipäätään käytetään. Tykkään froteepyyhkeistä enemmän karkeina, rummussa kuivatut, pehmennetyt pyyhkeet eivät tunnu yhtä puhtailta ja ihanilta. Voiko rummulla kuivata lakanoita? Eikö ne jää ruttuisiksi? Kolmen lapsen pikkaripyykkiä ripustellessani olen sitä kuivausrumpua kaivannut, mutta en koskaan muulloin. Nähtäväksi jää siis käyttöaste, joten rumpuun panostaminen olisi voinut olla turhaa. Kai nuo ovat ok, ainakin ihan kivannäköisiä.






































Uuni ja mikro ovat aeg:n perusmalleja, ei tullut pyrolyysia eikä muita hienouksia.

















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti