Sivut

keskiviikko 22. helmikuuta 2012

...tiesinkö tätä betonilattiasta?

Olen selvitellyt betonilattian käsittelyyn sopivia aineita kolmesta eri rautakaupasta. Starkissa tarjottiin tätä "kaksikomponenttista, vesiohenteista epoksilakkaa":


K-raudassa taas oli valikoimissa tämä Solmasterin vastaava tuote.

Värisilmässä työskentelevä ystäväni kertoi, että jonnekin oli laitettu Teknos Inerta 50 himmeällä kovetteella - on ilmeisesti maali, mutta ilman pigmenttiä toimisi himmeänä lakkamaisena pintana. Tuota pitäisi levittää riittävän ohuelti, jotta pinnasta ei tule liian kiiltävä. Ja kaikkia noita epoksilakkoja oli suositeltu laitettavaksi kahteen kerrokseen.

Meillä oli pari viikkoa sitten lainassa pari kirvesmiestä, joista toisen kanssa juttelin betonilattiasuunnitelmastani. Jos jutteluksi voidaan laskea se, että kerroin että lattia jää betonipinnalle, ja hän kertoi että se on huono. On niitä halkeamiakin, ja ilmakuplia, jotka tulevat näkymään monttuina kun pinnan hioo. Ja että eihän se nyt, tuollainen tavallinen betoni. On kovakin, ja astiat menee rikki (myönsi kyllä että menee ne laattalattiallekin pudotessa). Rupesi se vähän askarruttamaan itseäkin, kieltämättä. Mitä jos siitä tuleekin kamala? Ruma. Kylmä. Toisaalta, voihan siihen sitten laittaa parketin päälle.

Käydessämme raksalla lauantaina, naapuri tuli kyselemään rakennustelineitä lainaksi. Heillä on betonilattia, ja olivat tehneet ensin happovärjäyksen, ja sen jälkeen vesiohenteisen epoksipinnotteen (ilmeisesti joku tuollainen joita itsekin olin löytänyt). Heillä on se myös kosteissa tiloissa! Pitäisi vissiin joku päivä käydä katsomassa naapurin lattiaa.

Jotta kaikki olisi vähän epäselvempää, löysin youtubesta tällaisen pätkän kuultovärjätystä betonilattiasta:


Tänään kuulin, että tuttava oli laittanut lattiapinnoitteeksi Weber.vetonit 4650 Design plaanon. Siihen tulee vahapinta, ja refenssikuva näytti ihanalta:



Yhteenveto ja loppupäätelmät: jos vain tuollaisen tasoitepinnan saisi edullisesti, niin sellainen olisi ykkössijalla. Kakkosena sitten sellainen himmeäksi kikkailtu epoksipinnoite. Väriä en kaipaa, koska betonin luonnollinen väri on minusta kiva. Ja kosteisiin tiloihin taidan kuitenkin haluta sen laattalattian. Ehkä eteiseenkin, en ole vielä varma.

7 kommenttia:

  1. Me haaveilimme, että laittaisimme kaikki alakerran lattiat kylpyhuonetta lukuunottamatta betonipinnalla. Innoitteena tähän oli Kannustalon Moderni-esitteessä esitelty Kalarannan Harmaja. Tuohon taloon lattia oli kuitenkin tehty jo pintavalun yhteydessä ja betonifirmassa sanottiin, että eivät saa enää aikaiseksi haluamaamme pintaa. Tuo referenssikkuvassasi oleva pinta on kuitenkin hyvin lähellä samanlaista ja nyt harmittaa, että en tuota vaihtoehtoa silloin löytänyt. Upea olisi tuollainen lattia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Decosin tuotteilla saa betonimaista pintaa ja myös kosteisiin tiloihin. Pinnan pitäisi myös olla todella kestävä!

      Itse haaveilen takan pinnoittamisesta Decosin sisustuslaastilla!

      www.decos.fi

      (Ei ollut maksettu mainos :-)

      Poista
  2. Meillä olisi talon kellari tulossa betonilattioilla - myös kylpyhuone, ainakin toistaiseksi. Itse emme vielä tiedä kuka meidän lattian tekee, mutta verkosta on tarttunut ainakin tämä muistilistalle: http://www.lattiamies.fi/

    Ja kiitos kivasta blogista, jään seurailemaan :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista Mervi, Laura ja Henri! :)
    Betonilattiatietoa ei ole minusta mitenkään helposti tyrkyllä (tai sitten olen vain onneton googlettaja), joten kokemuksenne ja tietonne ovat arvokkaita. Täytyypä käydä kaikki nuo linkit läpi, kiitos!

    VastaaPoista
  4. Juu, tämä yksinkertaiselta kuulostava ehdotus on juuri tiedon puolesta vaikea toteuttaa..
    On huono ja halkeamat jne jne. Mutta onhan monessakin julkisessa tilassa näitä tehty esim. Kampin yläkerrassa (johtokahvila).
    Minäkään en ole löytänyt kunnolla tietoa mutta insinööri-kaverini (:P) ovat suositelleet juuri tuota plaanoa.
    Muuta en tällä erää vielä tiedä, meillekin tulossa keittiöön ja eteiseen betoni, siitä en luovu!! Decos oli hullukallis, siihen ei lähdetty tällä kertaa!
    Seurailen tilannettanne!! :)

    VastaaPoista
  5. Bella, kiitos kommentista! Onko ne sun insinööri-kaverit muuten kertoneet, voiko tuota plaanoa laittaa itse, vai pitääkö joku ammattilainen tulla laitteinensa pumppailemaan sitä? Mua itseäni ei ne halkeamat haittaa, kun ajattelen että ne kuuluu betonin luonteeseen - mutta jotenkin mietityttää kuitenkin että tuleeko liian 'loftmainen' fiilis sitten kuitenkin.

    VastaaPoista
  6. Ei ollut puhetta.. :/ Voi varmaan laittaa itsekin. Me ajateltiin tilata joku osaava tekemään tämä tehtävä...! Toivottavasti onnistuu!! :)

    VastaaPoista