Sivut

maanantai 13. helmikuuta 2012

...tarvitaan portaat

Eilen pyysin messuilla ensimmäisen porrastarjouksen. Ja tänään kävi raksalla mittailemassa toisen firman tyyppi. Eiliseen tarjouspyyntöön taisi tietämättömyydestäni johtuen tulla pyydettyä vähän turhan monenlaista variaatiota, nyt asiaa tarkemmin mietittyäni olen päätynyt valkoisiin umpiportaisiin.



Ei tietenkään mitään levennyksiä alaportaaksi, mutta nuo olivat lähes ainoita löytämiäni kuvia valkoisista umpiportaista. Entä mitä kaiteiksi, se on vielä täysin auki! Yksi vaihtoehto on rakentaa umpinainen seinäke portaiden väliin. Kaverit teki niin, ja se on kiva. Saako sinne sitten riittävän tukevat koolauspuut sisälle portaiden kiinnitystä varten, onkin asia josta minä en ymmärrä mitään. Olis ihan kiva, ettei koko hoito romahtaisi.

Lasikaiteita on viime vuosina näkynyt paljon, eikä niiden kauneutta voi kiistää. Varsinkin tuollaiseen kokovalkoiseen portaikkoon se voisi olla aika viehättävän ilmava vaihtoehto. Mutta ylläolevien kuvien kaltaiset pinnat on ihan kelpo vaihtoehto nekin. Ja varmaan myös helpoin ja halvin.

Entä portaikon valaistus sitten. Meille tulee muuten välitasanteellinen u-malli. Mikäli oikein muistan, niin tasanteelle ei tullut sähkösuunnitelmaan seinävaloja (voihan ne toki vielä sinne lisätä). Porrasvalmistajat tarjoavat valmiiksi asennettuna mm. lednauhaa askelmien alapintaan. Oliskohan se kiva, vai tuleeko ruotsinlaivatunnelma? Mua viehättää ajatus valaistuista askelmista, olisi ilta- ja yöaikaan ihana jos ei tarvitsisi lyödä koko kämppää valoisaksi vain kulkeakseen kerrosten väliä. Mutta voin hieman pahoin ajatuksesta, että koti näyttäisi hotelliravintolalta.


Ja mitä valaistukseen tulee, haaveilen portaikkoon tästä:

random light









Häikäisyä pyrin yleensä välttämään, koska itseäni se häiritsee tosi helposti - mutta on toi kyllä niin kaunis...

2 kommenttia:

  1. Moooin Random Lightia himoitaan täälläkin. Pähkäilen mustan ja valkoisen välillä, molemmat ovat tosi kauniita.

    VastaaPoista
  2. Niin ovat! Ja melkein kauniimpia ilman valoa - mietin että jos sellaisen hankkii, niin pitäisköhän siihen suunnitella sitten joku kohdespotti :D

    VastaaPoista