Sivut

sunnuntai 19. helmikuuta 2012

...yksi khh kiitos

Kodinhoitohuone pitäisi saada valmiiksi ennen muuttoa, jotta saadaan jonnekin... noh, kodinhoitotila. Pyykinkäsittelyä varten lähinnä. Meillä kodari sijaitsee kakkoskerroksessa, jonne ei luultavasti muuta valmista ennen muuttoa tulekaan. Malliltaan huone on pitkulainen, jonka toisella pitkällä seinustalla (läntisellä) on ovi parvekkeelle, sekä pyöreä ikkuna.

Kodinhoitohuoneeseen ei kamalasti yleensä panosteta, eikä meilläkään rahallisesti. Mutta jotain kivaa sinne haluaisin - jotain kivaa tarkoittaa tässä kohtaa ei-tylsää. Ajattelin, että kodinhoitohuone voisi olla sellainen tila, jossa voisi vähän irrotella, jos muualla yrittää ottaa vähän hillitymmin. Vaihtoehtoja irrotteluun:
1) fiftarityyli. Minun valtakuntaani se kuitenkin on (pidän pyykinpesusta, oikeasti), ja eikös viiskytluvun jenkkilässä naiset olleetkin aika kotiorjia. Vähän huonosti vaan keksin miten tämä on toteutettavissa.
2) väriä! Jotain kirkasta; punaista ehkä? Puna-musta-valkoista? Puna-valko-puuta?
3) mustaa. Haaveilin pitkään mustasta keittiöstä, mutta en sitten kuitenkaan rohjennut, koska keittiömme sijaitsee pohjoispuolella, eikä ikkunoita ole kuin yksi pienehkö. Kodinhoitohuone sen sijaan on valoisa, joten musta ei synkistäisi liikaa.
4) romanttista. Kuten kohta yksi: minun valtakuntaanihan se kuitenkin on...
5) merihenkistä. Pyöreän ikkunan takia.
6) rosteria. En tiedä oikein mikä tämän idea olisi. Mutta Ikean rosteriovia tässä kohtaa mietin.

Käytiin tänään Ikeassa, ja sattui silmiin tämä Udden



 Siinä toistuisi kivasti ikkunan muoto. Ja olisi musta - kohdan kolme vaihtoehto siis. Udden on vain irtokalustesarja, eikä vaihtoehtoja ole ihan kamalasti - lisäksi ymmärsin, että nuo laatikot ja kaapit tulevat aina erilliseen runkoon+tasoon kiinni, joten varsinaista yhtenäistä pöytätasoa ei voi noiden kanssa käyttää. Sääli. Sillä mustan kanssa minua kiehtoisi puinen taso.

Ja kun muotokielestä ruvetaan puhumaan, niin myös Lillången pyykkikaapin pyöreät 'heitto'aukot puhuttelisivat kodinhoitohuoneeseen :)  Ei samaan aikaan edellisen vaitoehdon kanssa, enkä kyllä tiedä onko tämä sovitettavissa mitenkään tavallisten kaapistojen yhteyteen, kun on enemmänkin kylpyhuonekaluste.


Lattia saattaa olla jokatapauksessa musta, kuten kaikki muutkin kosteiden tilojen lattiat. Ym. vaihtoehdoista eniten tällä hetkellä kutsuvat kolmonen ja nelonen, mutta katsotaan nyt mitä niihin keksis. Koneistahan tulee jokatapauksessa valkoiset, koska ne on jo hankittu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti