Sivut

torstai 16. helmikuuta 2012

...valaistussuunnittelua lennosta

Isäni oli tänään raksalla hommissa, ja minä kotona hoitamassa angiinadiagnoosin saanutta kuopusta. Kahvitauolle tullessaan pappa totesi, että kaksi sähkömiestä on laitellut kellariin sähköjä aamupäivän. Viuh! Eiku raksalle kertomaan että se valaistussuunnitelma joka sähkösuunnitelmassa on, menee osittain uusiksi - ja siitä lennossa sitten uudet suunnitelmat paperille toisen sähkärin kanssa. Olin vähän ehtinyt katsoa niitä vuosi sitten tehtyjä suunnitelmia juurikin viime viikonloppuna: nimenomaan katsoa ja todeta että muuttaa täytyy. Ensinnäkään meille ei tule takkaa kellariin (budjettisyistä), toisekseen joka katto oli täynnä upotettavia spotteja, tietenkin keskelle huonetta ripoteltuina. Tämä ei onneksi niin vakava paikka ole kuin voisi kuvitella. Kellarille ei ole mitään suuria sisustuksellisia vaatimuksia, se on vähän kuin ylijäämätilaa. Saako näin sanoa? Onko idioottia rakentaa ylijäämätilaa? Kellari tulee perustusteknisistä syistä, toki lisätila on tervetullutta.

Nyt kun valaistus tuli mieleen, niin laitetaanpa pari valaisinta muistiin.

Seinävalaisin: Ketonen L1hA Lumo harmaa, taloon.com:ssa hinta 88,50€

Kiitos Ikea, että olet olemassa. Tulemme kantamaan sinulle rahaa kunhan päästään sisustusasioihin:


Barometer, 34,95€
En vielä tiedä minne. Jonnekin ihan varmasti. Esim. tyttöjen työpöytävalaisimiksi.

Foto, 19,95€
Ehkä keittiön niemekkeen ylle, kaksi tai kolme.






clas ohlson, 6,50€
Klasu myy halpoja roikkuvia lamppuja eri värisinä. Näitä olisi hauska ripustaa sarjana jonnekin. Mietin joskus roikkalamppua siihen niemekkeen yllekin, mutta en kestä häikäisyä joten ei.











Ja vielä yksi, hieman caravaggiota kohtuuhintaisempi vaihtoehto ruokailutilaan:

Pisara, kodin1, 119€
 Joskin noita on vain valkoisena, musta oli mulla mielessä. Ja on tyyliltään ihan eri maailmaa. Enkä tiedä sopiiko tuo niin hyvin sarjaksi kuin sellaiset vähän enemmän teollisuuslampun näköiset roikkuvat valaisimet. Mutta kaunis se on.

2 kommenttia:

  1. Ihania valaisinvalintoja! Näillä on myöskin kauniita teollisuushenkisiä :)

    http://www.roomlight.fi/component/virtuemart/?page=shop.browse&category_id=52

    VastaaPoista
  2. Suurkiitos linkistä! Löysin sieltä kivoja :)

    VastaaPoista